COVID-19 în MOLDOVA

Focuri de armă la frontiera de stat (FOTO)

Focuri de armă la frontiera de stat (FOTO)

Echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care se afla în misiune de serviciu în regiunea de nord a țării, anunță că a fost agresată de un grup de locuitori ai raionului Briceni.

Pentru a reține persoanele și imobiliza mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase patru focuri de avertizare în plan vertical.

Ieri, în jurul orei 23:20, în apropiere de satul Larga, echipa mobilă a IGPF a observat pe marginea traseului, staționat pe acostament, un autoturism de model Nissan Pathfinder. La apropierea către mijlocul de transport, angajații Poliției de Frontieră s-au legitimat și au solicitat celor cinci bărbați, observați în mașină, să prezinte actele de identitate și să justifice scopul aflării în zona de frontieră la acea oră tîrzie.


De la persoanele în cauză se simțea un miros puternic de alcool, dar și din start acestea s-ar fi arătat deranjate de verificările de rigoare. Astfel, conducătorul auto nu s-a conformat cerințelor legale și ar fi început să agreseze verbal polițiștii de frontieră. Deși a fost avertizat că se va acționa în conformitate cu legislația în vigoare, bărbatul nu ar fi încetat acțiunile sale huliganice.

În aceste condiții a fost solicitat ajutorul unui alt echipaj mobil din cadrul IGPF, care la apropiere de locul cu pricina ar fi înfuriat mai tare grupul de persoane. Ultimii au pornit în viteză spre satul Larga, punînd în pericol viața unui angajat care se afla în fața mașinii. Au fost somați să oprească și, în aceste circumstanțe, a fost folosită arma din dotare, fiind trase două focuri în plan vertical conform prevederilor legale.

În continuare, echipajul mobil a pornit urmărirea mijlocului de transport care a deteriorat poarta unei gospodării și a creat pericol pentru viața și sănătatea angajaților, aflați la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. În cele din urmă, mijlocul de transport fiind blocat de polițiștii de frontieră și avertizat iarăși cu alte două focuri de armă, s-a reușit reținerea persoanelor.

La fața locului a fost solicitată intervenția Poliției, prin intermediul serviciului 112, fiind prezenți pentru a investiga cazul grupa de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Briceni, dar și angajații DR Nord a IGPF. Ultimii au inițiat un proces penal pe faptul de ultragiere a polițiștilor de frontieră.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load