COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fluxul de traversări la frontieră, în descreștere cu 80 la sută

Fluxul de traversări la frontieră, în descreștere cu 80 la sută

În perioada 16 - 22 martie 2020, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au documentat 55 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a R.Moldova, după cum urmează:

- 30 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un cetățean străin a încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- șapte conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor.

Au fost declanșate 58 de măsuri, toate conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. În decursul săptămînii precedente 22 de cetăţeni străini, dar și 27 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 69 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 40 400 și încasarea amenzilor de 18 950 lei.


Pe parcursul săptămînii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 41 119 traversări, dintre care un număr mai mare – 24 151 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în a doua săptămînă a lunii martie, este în descreștere cu peste 82%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 20 217 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu Romînia, 58% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-romînă.

Cea mai aglomerată zi din săptămîna precedentă a fost luni, 16 martie 2020, fiind înregistrate valori de 14 398 traversări persoane și 4 585 traversări mijloace de transport.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load