COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Flori în memoria victimelor de la Cernobîl (VIDEO)

Flori în memoria victimelor de la Cernobîl (VIDEO)

Șeful Marelui Stat Major, comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, a participat ieri la ceremonia de comemorare a victimelor catastrofei de la centrala atomo-electrică de la Cernobîl, care s-a desfăşurat la Memorialul victimelor de la Cernobîl, din sectorul Botanica.

Oficialul a depus flori la monumentul dedicat participanților la lichidarea consecințelor exploziei, alături de reprezentanți ai Consiliului Suprem de Securitate, dar și a Ministerului Afacerilor Interne, membri ai Asociației Uniunea Cernobîl din Moldova, precum și cîțiva veterani.

De menționat că ieri s-au împlinit 34 de ani de la producerea dezastrului de la Cernobîl, cea mai mare catastrofă nucleară din toate timpurile.


La lichidarea consecinţelor acesteia au participat peste 3 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova, dintre care 3000 rezervişti, inclusiv 231 ofiţeri mobilizaţi de comisariatele militare, 400 militari din serviciul militar activ, 70 colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne şi 500 persoane civile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load