COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Flocea: Pentru a lupta cu corupţia trebuie revizuite competențele CNA

Flocea: Pentru a lupta cu corupţia trebuie revizuite competențele CNA

Mai mulţi experţi ai Delegaţiei Uniunii Europene, responsabili de domeniile anticorupţie, combatere a spălării banilor şi recuperare a activelor infracţionale, au avut o întîlnire de lucru cu directorul CNA, Ruslan Flocea.

Aceştia au subliniat necesitatea continuării reformelor structurale din sector care să îmbunătățească eficiența și transparența CNA. De asemenea, UE și-a reiterat sprijinul pe termen lung care ar trebui să schimbe viața cetățenilor și să sporească încrederea în instituțiile publice centrale anticorupție.

În cadrul întrevederii, directorul a punctat principalele probleme şi deficienţe cu care se confruntă Centrul, la momentul actual şi a solicitat experţilor să sprijine iniţiativele de a reforma CNA sub aspectul consolidării capacităţilor instituţionale şi fortificării subdiviziunii de recuperare a bunurilor infracţionale.


„Principalele obiective care trebuie să le realizeze Centrul într-un timp foarte scurt sînt: eradicarea corupţiei sistemice din sectorul public şi privat, repatrierea banilor sustraşi în urma devalizării sistemului financiar-bancar şi restabilirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului. Totodată, societatea aşteaptă progrese pe segmentul combaterii corupţiei mari, care nu trebuie să se bazeze pe apartenența politică, iar pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt este necesară revizuirea competenţelor CNA şi setarea unor noi priorităţi".

La rîndul lor, reprezentanţii Delegaţiei au declarat că Uniunea Europeană întotdeauna a fost un partener sincer al Republicii Moldova şi continuă să fie. Ei au menționat sprijinul pentru fortificarea instituţiilor de drept prin implementarea standardelor internaționale în investigarea faptelor de corupţie, acordarea asistenţei consultative şi expertizei în domeniul recuperării bunurilor, provenite din infracţiuni, precum şi prin schimbul de bune practici pe componenta de prevenire.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load