COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Flashmob la Consiliul Superior al Magistraturii

Flashmob la Consiliul Superior al Magistraturii

Cîțiva reprezentanți ai societății civile, dar și reprezentanți a formațiuni politice, PAS, au ieșit la un flashmob. În jur de 20-30 de persoane protestează, începînd cu ora 8:30, în fața Consiliul Superior al Magistraturii, împotriva unor judecători, implicați în scandaluri care aspiră în funcții de conducere în instanțele judecătorești din țară, scrie agora.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit la ședința CSM. Acesta a spus că „judecătorii corupți nu au ce căuta în sistem”.

Manifestanții au venit cu mai multe mesaje scrise pe foi: „Nu judecătorilor corupți”, „Fără judecători corupți, Clima Vladislav”.


La fața locului sînt și cîțiva oameni ai legii.

Deputatul Sergiu Litvinenco a numit cîțiva judecătorii care au examinat dosare de rezonanță: Vladislav Clima, Liliana Catană, Chișcă-Doneva care a participat dosarul Gemenei.

Amintim că judecătorul Vladislav Clima, președintele completului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care în 2018 a dispus anularea alegerilor din Chișinău, ar putea deveni șef al acestei instanțe, iar Liliana Catan, care a fost sancționată disciplinar cu avertisment pentru că l-a eliberat pe interlopul Ion Druţă din închisoare, aspiră în funcții de conducere în instanțele judecătorești din țară. Despre asta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, însă candidaturile celor doi magistrați se regăsesc și pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load