TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

FISC-ul avertizează comercianții să fie atenţi la cei care vin să le verifice activitatea

FISC-ul avertizează comercianții să fie atenţi la cei care vin să le verifice activitatea

Atenție la escroci. Serviciul Fiscal de Stat avertizează comercianții să fie atenţi la cei care vin să le verifice activitatea.

Potrivit instituţiei, unii se dau drept inspectori şi încearcă să stoarcă de bani agenţii economici. Prin urmare, dacă aceștia refuză să se legitimeze sau prezintă acte dubioase, comercianţii sînt îndemnaţi să anunțe imediat poliția.

"Legitimația conține următoarele date. În primul rînd poza persoanei, numărul legitimației, numele, prenumele funcționarului fiscal, data eliberării, data expirării valabilității și semnătura conducerii Serviciului Fiscal de Stat", a explicat Sergiu Arhirii, șef de direcție al SFS.

Potrivit reprezentanților Serviciului Fiscal de Stat, inspectorul trebuie să mai dețină și Decizia de iniţiere a controlului. Totodată, în cazul în care are dubii privind actele prezentate, comerciantul poate apela la linia fierbinte a Serviciului Fiscal de Stat, pentru a verifica dacă în instituție activează asemenea persoană.

"Pe lîngă faptul că este sesizată Direcția Securitate Internă și Anticorupție, nu urmează de a permite efectuarea controlului de către persoana nelegitimată, neidentificată și sesizarea organelor de poliție", a menţionat Sergiu Arhirii.

O femeie a spus că acum trei ani, un bărbat s-a prezentat drept inspector fiscal și a cerut anumite favoruri: "A procurat o gumă, a ieșit pe lîngă ușă și mi-a arătat ceva din plastic, eu i-am spus că acuș sun șeful și ne lămurim, după aceea el s-a întors, a ieșit pe ușă ,și nu i-am mai văzut urmele".

Unii vînzători spun că sînt informați despre pretinșii inspectori și cunosc cum trebuie să acționeze în cazul în care aceștia își fac apariția:

"Trebuie să prezinte o legitimație și un act confirmator că el trebuie să vină la noi să verifice. În cazul în care nu are, nu prezint nici eu nimic".

"În primul rînd, noi cerem legitimația, el trebuie să aibă avizul cu recomandare pentru controlul magazinului și anunțăm direcția magazinului".

Conform legislației, cei care prin escrocherie încearcă să obțină anumite bunuri financiare, riscă pînă la trei ani de pușcărie sau amendă de peste 42 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load