Dosarele lui Filat. Cînd va ajunge din nou în fața judecatorilor?

Dosarele lui Filat. Cînd va ajunge din nou în fața judecatorilor?

Fostul premier și lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, este cercetat în continuare de Procuratura Anticorupție.


Ca și în primul dosar în care Filat a fost deja condamnat, în cea de-a doua cauză fostul premier este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă.


Informația a fost confirmată de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, într-un răspuns oficial oferit postului de televiziune TV8. Astfel, Viorel Morari a menționat că Vlad Filat este suspectat că ar fi pretins și primit bunuri și servicii ce nu i se cuvin, pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.


Procurorii însă nu au menționat despre ce sumă este vorba și nici cînd dosarul ar putea fi expediat în instanță. Viorel Morari a scris doar că decizia finală depinde de rezultatele audierii martorilor, precum și de documentele parvenite de peste hotare.


Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, în urma autodenunțului omului de afaceri Ilan Shor. Deși inițial, în denunțul lui Șor, fostul premier era acuzat că ar fi luat mită de 250 de milioane dolari, în instanță suma a scăzut semnificativ pînă la 40 de milioane, ca în cele din urmă, La Curtea de Apel Filat să fie condamnat doar pentru 23 de milioane de dolari.


La 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load