Fiecare al cincilea copil din țara noastră a fost internat în 2018

Fiecare al cincilea copil din țara noastră a fost internat în 2018

În anul 2018, în sistemul naţional de sănătate au lucrat în total 470 de medici.


La 10 mii copii în vîrstă de pînă la 17 ani, în medie, revin 7 medici pediatri şi circa 41 paturi în spitale. În instituţiile spitaliceşti au fost internaţi peste 120 de mii copii sau fiecare al cincilea copil, arată datele Biroului Național de Statistică.


Totuși, în 2018 numărul copiilor internaţi s-a micșorat cu 2,7% față de anul 2017.


Cel mai des copiii suferă de boli ale aparatului respirator, anemie, afecţiuni din perioada perinatală, boli infecţioase şi parazitare şi boli ale sistemului nervos.


Copiii de 0-17 ani suferă cel mai des de boli ale aparatului respirator, boli infecțioase și diverse leziuni traumatice


Pe parcursul anului 2018, în structura incidenței copiilor în vîrstă de 0-17 ani au predominat bolile aparatului respirator, bolile infecțioase și parazitare, leziunile traumatice, otrăvirile și alte consecințe ale cauzelor externe, bolile pielii și țesutului celular subcutanat, bolile sistemului nervos și organelor de simț, afecțiunile sîngelui și organelor hematopoietice, aparatului digestiv.


Cele mai multe cazuri de tumori la copii se atestă la nivelul țesutului limfoid, creierului și alte părți ale sistemului nervos


În anul 2018, numărul cazurilor noi de tumori maligne s-a micșorat, la 100 mii copii în vîrstă de 0-17 ani revenind în medie 10,7 cazuri noi, comparativ cu 12,3 cazuri în anul 2017. Cel mai des copiii suferă de tumori maligne la țesutul limfoid, hematopoietic și înrudite ale acestuia, creier și alte părți ale sistemului nervos central.


Numărul cazurilor noi de tumori maligne este mai mare în cazul băieților și copiilor cu vîrsta de 5-14 ani, iar numărul cazurilor noi de tuberculoză este mai mare în rîndul fetelor și copiii din mediul rural.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load