Femeile din Găgăuzia, victime ale violenței, vor avea parte de adăpost

Femeile din Găgăuzia, victime ale violenței, vor avea parte de adăpost

Femeile din UTA Găgăuzia care suferă din cauza violenţei vor putea beneficia de adăpost şi asistenţă în cadrul unui centru care va fi deschis în regiune pînă la finele anului curent.


Angajaţii centrului vor oferi consiliere psihologică, precum şi sprijin social şi juridic, transmite Infotag.


Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să-şi găsească un loc de muncă sau să-şi lanseze o afacere. 


Iniţiativa se înscrie într-un proiect implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare cu sprijinul Republicii Coreea. 


Instituţia va avea o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi şi va putea găzdui concomitent pînă la 20 de persoane, femei şi copiii. 


Fiecare familie va avea o cameră separată, dotată cu tot necesarul pentru perioada aflării în centru. 


Beneficiarele vor putea fi cazate la centru o perioadă de pînă la şase luni, timp în care specialiştii le vor ajuta să identifice soluţii pentru problemele lor. 


PNUD, cu sprijinul Republicii Coreea, a alocat o finanţare în sumă de 90 mii de dolari. Contribuţia Executivului UTA Găgăuzia în acest proiect se ridică la circa 85 mii mii de dolari. 


Deschiderea centrului pentru supravieţuitoarele violenţei în familie se înscrie în proiectul "Combaterea violenţei împotriva femeilor în Republica Moldova: explorînd şi învăţînd din soluţiile locale", implementat de PNUD.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load