COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Femeia cu COVID-19 conectată la respirație asistată se simte mai rău

Femeia cu COVID-19 conectată la respirație asistată se simte mai rău

Femeia cu COVID-19, conectată la respirație asistată la Spitalul Clinic Republican, se simte mai rău.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat, marți dimineața, că starea de sănătate a pacientei înregistrează regres. Starea celorlalți pacienți infectați este de gravitate medie și satisfăcătoare, transmite Noi.md cu referire la IPN.

După ședința Punctului Focal Național, ministra a precizat că din cele 29 de cazuri confirmate cu noul tip de coronavirus, 15 sînt de import – pacienții s-au întors din Italia Franța, Marea Britanie și Elveția. Alte 14 cazuri sînt cu transmitere locală, înregistrîndu-se în Chișinău, Hîncești și Soroca.


Cele mai multe cazuri – nouă – au fost înregistrate în rîndul persoanelor cu vîrstele cuprinse între 60 și 69 de ani. Cîte cinci pacienți au vîrstele cuprinse între 30 și 39 de ani și 50 și 59 de ani. Patru pacienți au între 40 și 49 de ani, iar trei au vîrstele cuprinse între 20 și 29 de ani. Trei pacienți au între 0 și 19 ani.

Persoana, care provoacă răspîndirea bolii epidemice, riscă amendă în mărime de pînă la 50 de mii de lei sau pînă la trei ani de închisoare. Cît privește nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, aceste fapte se sancționează cu amendă în valaore de 25 de mii de lei pentru persoanele fizice și pînă la 75 de mii de lei pentru persoanele juridice. Totodată, vor fi aplicate amenzi de pînă la 25 de mii de lei și pentru cei care vor prezenta intenționat informații false sau incomplete a datelor ori vor refuza să prezinte date necesare completării fișei epidemiologice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load