Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Femeia care organizează nunți de basm (FOTO/VIDEO)

24 dec. 2017,, 10:00   Societate
15023 1

S-a născut la Chișinău, dar cele mai frumoase amintiri îi sînt legate de satul Gura Bîcului, unde venea, ori de cîte ori avea posibilitatea, să își vadă străbunica, pe nume Sofia. Drumul vieții nu i-a fost presărat cu petale de flori, ci, dimpotrivă, a luptat și a muncit mult ca să obțină ceea ce are astăzi.

Carolina Tihohod, care stă la cîrma uneia dintre cele mai renumite agenții de organizare a evenimentelor – „Mille Fiori”, a păstrat o simplitate și o modestie mai rar întîlnită la persoanele de succes. Astăzi ea este o femeie de afaceri împlinită, mamă a patru copii și soție iubitoare pentru bărbatul vieții sale.

Deși Agenția este deschisă de relativ puțin timp – de trei ani, totuși în acest răstimp a reușit să cucerească inimile multor tineri care i-au trecut pragul, dar, totodată, să se implice și în campanii sociale, de suflet, care nu aduc profit, dar, după cum a remarcat protagonista, te fac să te simți mîndru de tine și de țara ta.

„«Mille Fiori» este o agenție care s-a născut dintr-o joacă, dar care în timp a format o echipă foarte bună și consolidată. Deși au fost mulți dintre cei care m-au descurajat la început, totuși mi-am urmat visul, iar acum sîntem apreciați și asta ne dă aripi!”, ne-a mărturisit Carolina.


Agenția condusă de eroina reportajului de astăzi și-a făcut încet loc pe piața companiilor care se ocupă de organizarea evenimentelor, însă a reușit să atragă clienți prin calitatea serviciilor oferite. Chiar dacă a fost implicată și în organizarea unor evenimente de anvergură, totuși nunțile rămîn pasiunea ei cea mai mare.

„Există ceva deosebit în starea asta a miresei, cînd pășește spre arca unde își va uni destinul de omul drag. Uneori toate emoțiile trăite de miri le treci prin tine și chiar ajungi să plîngi împreună cu ei”, a povestit emoționată Carolina Tihohod.

Potrivit protagonistei de astăzi, în arta organizării evenimentelor nu există tendințe – rege este bunul gust, deși ține cont de faptul că în ultima perioadă sînt foarte des folosite în decoruri culorile aurii.

„De cele mai multe ori, cea care decide este mireasa. Ea poate să vrea ca nunta să fie pe malul unui rîu sau pe acoperișul unui zgîrîie nori – e dreptul ei, nunta are loc o dată în viață. Însă recunosc că cea mai deocheată nuntă pentru noi a fost cea organizată la Castelul Bran din România, cînd am încercat ca imposibilul să îl facem posibil”, a povestit Carolina Tihohod. Am reușit să filmăm în unul din cele mai frumoase castele de peste Prut, iar asta în condițiile în care castelul nu se închide niciodată.

Deși a fost implicată în diferite proiecte, totuși un loc aparte îl ocupă cele destinate copiilor. Un proiect de suflet a fost cel în care au reușit, împreună cu mai mulți floriști din Moldova, să meargă la o casă de copii, unde au făcut cîteva master-classuri.

Încearcă an de an să ajungă la copiii loviți de soartă și să le arate că din arta decorului îți poți construi o carieră de succes și speră că într-o zi și în Republica Moldova va fi creată o școală floristică unde ar putea fi organizată o clasă pentru acești copii, în care să poată și ei obține o profesie.

Un alt proiect de suflet este și promovarea în cadrul Turului Italiei a „Cărții de aur a Moldovei”, al cărei autor este Denis Roșca.

„Eu sînt moldoveancă, m-am născut în Moldova și, nu vreau să pară banal, dar mă mîndresc cu acest lucru, iar «Cartea de aur a Moldovei» și, în mod nemijlocit, Denis Roșca, sînt acele lucruri care ne trezesc și mai mult mîndria față de neamul nostru, dar și de țara noastră”, a menționat Carolina.

Carolina a reușit să organizeze acest turneu al cărții în Italia împreună cu Ludmila Posilețcaia, conducătorul ”Aster club” Roma. Mai mult, turneul va avea și o continuitate în alte țări din Europa.

Își dorește ca în viitor să fie deschisă o școală floristică și în țara noastră, pentru că există foarte mulți floriști talentați în Moldova, dar care nu au posibilitatea să fie instruiți în domeniu, mai ales că nici nu există profesia de florist în țara noastră.

„Cel care va deschide o școală floristică în Moldova va avea foarte mult curaj. Dar ar fi bine să începem măcar cu un campionat al floriștilor în Republica Moldova”, a punctat protagonista noastră de astăzi.

În ajunul anului nou, eroina reportajului de astăzi își dorește sănătate și realizări atît pe plan personal, cît și profesional și poate încă un copil.

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?