COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fără tobogane, parcul acvatic din Sociteni și-a reluat activitatea

Fără tobogane, parcul acvatic din Sociteni și-a reluat activitatea

Mult soare și distracție la parcul acvatic din Sociteni, raionul Ialoveni. După mai multe luni de inactivitate, din cauza pandemiei de COVID-19, zona de agrement a fost luată cu asalt atît de copii, cît şi de adulţi, care spun că au aşteptat cu nerăbdare această zi. Doar că vizitatorii zonei de agrement trebuie să respecte cîteva reguli de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

Zeci de oameni au profitat de vremea frumoasă și s-au bălăcit în apă şi au făcut băi de soare. Andrei Cunev a venit la piscină cu copiii şi soţia şi se bucură că oamenii sînt respectă măsurile de combatere a pandemiei, передает publika.md.

"Îmi pare rău că parcul de distracţie nu a fost deschis mai înainte. Eu consider că parcurile acvatice, piscinele trebuiau deschise şi în perioada pandemiei, deoarece de la soare primim vitamina D, care întăreşte imunitatea. Aici se respectă distanţa socială, şezlongurile sînt amplasate la o distanţă mare unul de altul", a declarat Andrei Cunev, vizitator.


Cei mai fericiţi au fost copiii şi adolescenţii, care spun că au aşteptat cu nerăbdare această zi. Totuşi, unii dintre ei s-au arătat nemulţumiţi că nu au acces la tobogane.

Pe lîngă copii, s-au distrat şi părinţii:

Administraţia parcului de distracţie susţine că în prima zi de la redeschidere au fost mai puţini vizitatori, în comparaţie cu anii precedenţi. Pentru că şi-au reluat activitatea abia la mijlocul verii, pierderile sînt semnificative, însă preţurile la bilete au rămas neschimbate. Aceştia dau asigurări că se întreprind toate măsurile necesare pentru a preveni răspîndirea noului coronavirus.

"Şezlongurile sînt amplasate la o distanţă de doi metri, la fiecare două ore facem dezinfectarea șezlongurilor, umbrelelor, scaunele, balustradele. Personalul este echipat cu mănuşi, mască de protecţie. La intrare pe teritoriu, vizitatorilor li se măsoară febra, li se dezinfectează mînile", a precizat Mihaela Onu, administrator.

Piscinele din ţară au fost redeschise din 16 iulie. Totuşi, zonele de agrement nu pot fi vizitate persoanele în etate şi cele care suferă de boli cronice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load