Familiile sărace vor fi conectate gratuit la televiziunea digitală

Familiile sărace vor fi conectate gratuit la televiziunea digitală

În Republica Moldova, familiile cu venituri mici vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră.


O decizie în acest sens a fost luată de Guvern. Documentul este destinat să asigure dreptul de acces la informație în contextul realizării Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, informează NOI.md.


În particular, se prevede faptul că familiile care beneficiază de asistență socială pentru luna februarie a acestui an, care au un televizor funcțional, dar nu recepționează semnale digitale, trebuie să scrie și să depună, în perioada 1-5 mai curent, o cerere către asistentul social care îi deservește la locul de reședință.


Listele candidaților înregistrați pentru primirea convertoarelor va fi întocmită de structurile teritoriale de asistență socială și aprobată de către vicepreședinții raioanelor sau viceprimarii municipiilor pe probleme sociale.


Se estimează că aproximativ 72 000 de familii cu venituri mici au beneficiat de asistență socială în 2016. Astfel, în jur de 209 mii de persoane care aparțin acestor familii vor putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră după deconectarea televiziunii analogice.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load