COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fadei Nagacevschi espre eliberarea lui Platon din detenție

Fadei Nagacevschi espre eliberarea lui Platon din detenție

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi spune că are încredere în Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, care a înaintat un demers la Judecătoria Chișinău ce a dus la suspendarea executării pedepsei pentru Veaceslav Platon, iar deja de cîteva zile omul de afacere este în libertate. Declarațiile au făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Ministrul a declarat că mesajele care au venit din partea mai multor politicieni din opoziție prin care au criticat eliberarea lui Platon din detenție, nu sînt decît încercări de a obține „dividende politice”.

„Platon este ca și Plahotniuc, sînt fenomene, epoci ale Republicii Moldova. Platon a avut o epocă, Plahotniuc a avut altă epocă. Evident că aceste nume deranjează, ca și numele Filat. Evident că politicienii încearcă prin intermediul acestor persoane să-și obțină dividende electorale. Cineva prin a-l susține, cineva prin a-l critica, deningra, toate se fac pentru asta. Nu cred că cineva care critică cunoaște, în general, esența dosarului lui Platon. Și Maia Sandu a spus că i-a trimis Platon materiale, dar nu e meseria ei să le studieze și ea le-a trimis la Procuratură. Dar de criticat, critică. Asta-i meseria politicianului, mai ales de opoziție, să critice”, a declarat Nagacevschi, transmite unimedia.info.


Totodată, ministrul a menționat că Platon are statut de condamnat și doar în cazul în care dosarul va fi achitat va avea posibilitatea să înainteze cereri împotriva statului pentru pentru achitarea prejudiciului.

„Platon încă nu este achitat, Platon are statut de condamnat. Cazul lui se află abia în procedură de revizuire, s-a suspendat executarea pedepsei la solicitarea Procuraturii Generale. Executarea sentinței pînă la examinarea revizuirii, noi nu știm care va fi soluția instanței după revizuire. Chestiunea e încă lungă cu domnul Platon și statutul lui este incert. Toți vorbim ca de o persoană achitată, dar nu e achitată, pur și simplu a ieșit din pușcărie, probabil, pentru o perioadă. Dacă va putea să demonstreze și la Procuratura Generală că el a fost condamnat pe nedrept, în cazul respectiv va fi achitat și va avea posibilitatea să înainteze cereri împotriva statului pentru pentru achitarea prejudiciului”, a mai adăugat oficialul.

Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon, a fost eliberat luni din arest, după 4 ani de detenție. Avocatul său a dat asigurări că acesta nu va părăsi Republica Moldova.

Acum o lună, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, iar condamnarea acestuia a fost ilegală, iar ulterior a fost inițiată procedura de revizuire a sentinței și examinare a cazului.

La 14 decembrie 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior, dar și în dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load