COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Facilități la trecerea frontierei de stat în perioada sărbătorilor pascale

Facilități la trecerea frontierei de stat în perioada sărbătorilor pascale

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale, informează Noi.md.

Astfel, va fi suplinit numărul de personal, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, precum și sincronizate acțiunile cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

”Vama din Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru. Chiar de luni, voi verifica graficele de lucru revizuite, dar și listele cu echipele de intervenție pe care le-am creat în acest sens.”, a menționat șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul ședinței comune cu Ștefan-Cosmin Doliș, vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România.

Un alt subiect al întrevederii l-a constituit proiectul de modernizare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”.


Proiectul de reabilitare a celor trei posturi de frontieră este finanțat de Uniunea Europeană (64,28%) și co-finanțat de Guvernele ambelor state (35,72%), în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Bugetul acestuia este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane de euro sunt destinate Republicii Moldova.

70% din fondurile alocate părții moldovenești vor fi direcționate reconstrucției și extinderii postului vamal ”Sculeni”, care, odată renovat, va deveni cel mai modern post de la frontiera moldo-română.

”De rînd cu aceste demersuri de modernizare, vom continua să promovăm și conceptul de control comun. Acest mecanism de cooperare transfrontalieră și-a demonstrat pe deplin eficiența în șase puncte vamale de la hotarul cu Ucraina, prin urmare, am certitudinea că reprezintă o soluție viabilă și pentru frontiera cu România.”, a punctat Vitalie Vrabie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load