COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Extrădată din Grecia și condamnată în R. Moldova pentru trafic de persoane

Extrădată din Grecia și condamnată în R. Moldova pentru trafic de persoane

O locuitoare a raionului Ialoveni a fost condamnată la 16 ani de închisoare și obligată să achite în folosul statului cheltuieli judiciare, legate de extrădarea sa, în sumă de 33 mii lei.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura municipiului Chișinău i-a demonstrat vina în comiterea traficului de persoane și copii.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2014 – 2016, sub pretextul unui loc de muncă bine plătit, învinuita a racolat șapte tinere din familii social-vulnerabile, printre care şi o minoră, pe care le-a transportat şi obligat să se prostitueze în Turcia. Zilnic, acestea erau obligate să presteze servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, iar venitul era practic în totalitate colectat de inculpată, victimelor revenindu-le doar o mică parte din el.


Revenite acasă, victimele traficului au depus plîngeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale.

Inculpata a fost reținută anul trecut în Grecia după ce a fost anunțată de autoritățile Republicii Moldova în căutare internațională pentru traficarea a șapte moldovence, printre care şi o minoră. La solicitarea procurorilor moldoveni, aceasta a fost extrădată, deferită justiției și trasă la răspundere penală în statul nostru.

Fenomenul traficului de persoane se află în permanenţă în vizorul Procuraturii Generale, care sistematizează şi monitorizează informaţiile privind starea urmăririi penale pe cauzele din această categorie.

Avînd în vedere caracterul transnaţional al fenomenului, Procuratura Generală, de comun cu alte autorităţi, dispune de capacităţi şi mecanisme eficiente de a urmări presupuşii traficanţi şi în afara hotarelor, pentru a-i extrăda şi a-i trage la răspundere penală în conformitate cu legislaţia naţională.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load