COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Expoziție de sculptură și grafică, la Muzeul Național de Arte (VIDEO)

Expoziție de sculptură și grafică, la Muzeul Național de Arte (VIDEO)

Chiar dacă nu am scăpat definitiv de noul coronavirus, Muzeul Național de Arte din R. Moldova a lansat o expoziție de sculptură și grafică, pe care publicul larg o poate vedea doar pe internet sau la televizor.

Expoziția, inaugurată chiar de Ziua Internațională a Muzeelor, reprezintă un omagiu în memoria a doi mari artiști din domeniul sculpturii și graficii - Lazăr Dubinovschi și Victor Ivanov - care, în acest an, împlinesc 110 ani de la naștere.

„Este o expoziție a doi artiști care au lăsat urme serioase în arta plastică de la noi. Această expoziție, deocamdată, rămîne închisă pentru public și o vom prezenta cu ajutorul mass-media. Vom încerca să o prezentăm atunci cînd va fi posibil și sperăm ca să fie cît mai curînd”, a declarat pentru Noi.md Tudor Zbîrnea, directorul general al Muzeului Național de Arte din R. Moldova.


Expoziția, inaugurată la 18 mai, va prezenta 17 opere de sculptură și 31 de grafică. În cadrul evenimentului de inaugurare a expoziției, tradițional, va fi decernat Trofeul Artmuseum.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load