COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Explicațiile Poştei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei

Explicațiile Poştei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei

Pensionarii care își ridică pensia la oficiul poştal o fac la o anumită dată, pe care fiecare beneficiar o cunoaște.

Precizările în cauză au fost făcute de Viorica Podoleanu, responsabilă pentru relaţiile cu mass-media la Poşta Moldovei, contactată de IPN în contextul declarațiilor șefului statului, care a spus că se vor elabora grafice de eliberare a pensiilor pentru a evita aglomerația la oficiile poștale.

Graficul individualizat de primire a pensiilor este stabilit de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), iar în contextul prevenirii răspîndirii COVID-19, care impune respectarea distanţei sociale, o parte din pensionari vor trebui să aştepte afară, dacă se vor forma cozi. Pentru cei cu probleme de sănătate, Poşta Moldovei oferă serviciul de primire a pensiilor la domiciliu sau prin intermediul unei procure pe numele unei persoane de încredere.

Responsabila pentru relaţiile cu mass-media la Poşta Moldovei a precizat că fluidizarea accesului persoanelor în oficiile poştale se aplică odată cu declararea situaţiei de criză în ţară şi rămîne valabilă atît timp cît va impune situaţia.

Preşedintele ţării a comunicat astăzi că, începînd cu săptămîna viitoare, o parte dintre pensionari vor primi pensiile pe card. În cazul pensionarilor care ridică pensia la oficiile poștale, vor fi create condiții de fluidizare a accesului persoanelor în încăpere, pentru a evita îmbulzeala.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load