TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Expert: Noua componenţă a CC va avea o misiune aproape imposibilă

Expert: Noua componenţă a CC va avea o misiune aproape imposibilă

Expertul constituţionalist Teodor Cîrnaţ spune că viitoarea componenţă a Curţii Constituţionale va avea o misiune aproape imposibilă de a readuce încrederea în CC după ce poporul a primit „în furci” ultimele decizii ale Înaltei Curţi şi va pune la îndoială orice decizie.

„Dacă actuala guvernare nu va impune anumite criterii legate de examene, testări, în cele din urmă, profesioniştii adevăraţi s-ar putea să nu participe la concurs”, a afirmat expertul.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, consideră că viitorii judecători la Curtea Constituţională trebuie să fie profesionişti. „Dacă noi o să prelungim practica care a fost pînă acum de numire a magistraţilor pe criterii politice, niciodată n-o să avem o Curte Constituţională „constituţională”. Ultimele hotărîri ale Curţii ne-a demonstrat că nici pe departe cei care au fost numiţi nu au ţinut cont de buchea legii”, spune politicianul.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea susţine că Înalta Curte s-a compromis prin deciziile ei, astfel CC în prezent nu mai produce hotărîri irevocabile. „Dacă această Curte va lua decizii care nu vor coincide cu voinţa majorităţii politice, cum va reacţiona oare societatea? Nu va fi tentată să intre cu bîtele şi să-i ia la fugă pe aceşti judecători? Din această cauză, eu cred că lucrurile sînt foarte grave şi nu cred că schimbarea modalităţii de numire a judecătorilor va salva situaţia CC”, a afirmat Corneliu Ciurea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load