COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Experiment în țara noastră. În centrul atenției, reducerea consumului de energie

Experiment în țara noastră. În centrul atenției, reducerea consumului de energie

Aproximativ 250 de mii de gospodării casnice din Republica Moldova vor participa la un experiment social care îşi propune reducerea consumului de energie electrică, în timpul restricțiilor provocate de COVID-19.

Anunțul a fost făcut în cadrul Săptămînii UE a Energiei Durabile, marcată și în ţara noastră, transmite moldpres.

Această campanie reprezintă o amplificare a unui exercițiu similar efectuat în 2019 de Premier Energy și Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova pentru 20 de mii de gospodării din Chișinău.


Astfel, gospodăriile casnice al căror consum anual de energie în 2019 a depășit 140 kW/oră vor primi statistici care vor compara datele lor cu cele ale consumatorilor eficienți din punct de vedere energetic din comunitatea lor. Scrisorile mai conțin sfaturi și soluții pentru economisirea energiei în perioada #Staiacasă și încurajează oamenii să-și plătească facturile online, ca măsură de siguranță în timpul pandemiei de COVID-19.

„Pentru a sprijini un consum de energie mai responsabil atît în mediul urban, cît și în cel rural din Moldova, noi extindem această inițiativă în tot restul țării și toate gospodăriile casnice, cu speranța de a slăbi presiunea cererii ridicate care afectează în prezent sectorul energetic local, de a stimula un consum raţional, de a minimiza amprenta de carbon și de a motiva oamenii să opteze pentru plățile online. Vom evalua impactul extinderii acestui experiment pentru a contribui la elaborarea politicilor privind consumul de energie durabilă”, susține Dima Al-Khatib, reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova.

„Sîntem mîndri să continuăm colaborarea noastră cu PNUD Moldova, orientată spre inovare pentru a încuraja consumatorii casnici să utilizeze inteligent resursele de energie electrică, inclusiv în această perioadă dificilă de COVID-19ˮ, a relevat Jose Luis Gomez Pascual, manager de ţară al Premier Energy în Moldova.

Această iniţiativă este inspirată din programul Opower din Statele Unite ale Americii.

Săptămîna UE a Energiei Durabile se desfăşoară în perioada 22-26 iunie, perioadă în care se promovează eficiența energetică, folosirea energiei regenerabile și care ajută direct cetățenii și comunitățile să economisească energia sau să folosească surse de energie regenerabilă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load