COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Experiența unui medic moldovean în Spania: "Oamenii ne anunță cînd au contactat cu pacienți bolnavi de COVID"

Experiența unui medic moldovean în Spania: "Oamenii ne anunță cînd au contactat cu pacienți bolnavi de COVID"

Toate persoanele din Spania care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 sînt testate obligatoriu.

În plus, oamenii singuri sună la medicii de familie și anunță că au fost în contact cu o persoană contaminată de coronavirus și cer ajutor.

Indiferent de rezultatul testului la COVID-19, persoanele trebuie să stea în carantină 14 zile pentru că simptomele pot apărea și la a zecea zi. Despre aceasta povestește un medic moldovean care de mai mult timp s-a stabilit în Spania și acum lucrează în calitate de medic de familie la Barcelona, scrie tv8.md.


Potrivit lui, protocoalele naționale spaniole în ceea ce privește pandemia de COVID-19 indică asupra faptului că o persoană poate fi considerată sănătoasă la 72 de ore după ce a avut ultimul simptom de COVID-19. „De exemplu, dacă la a zecea zi a avut ultimul simptom, ea încă trei zile trebuie să stea în carantină după care să revină la serviciu”, a precizat Ștefan Botnaru la emisiunea „Cutia Neagră”.

Contacții cu persoanele bolnave de COVID-19 se consideră cei care au stat la o distanță mai mică de doi metri, mai mult de 15 minute alături de un bolnav, fără să se protejeze. Această persoană este plasată în carantină și este testată, susține doctorul.

Medicul spune că în Spania cetățenii sînt foarte responsabili și atunci cînd o persoană este testată pozitiv, ea anunță despre acest lucru atît oamenii cu care a intrat în contact, cît și medicii de familie.

Totodată, potrivit lui, în Republica Moldova una dintre problemele principale este lipsa de încredere atît în existența virusului COVID-19, cît și lipsa de încredere în sistemul medical. „Oamenii trebuie să fie responsabili și să îi anunțe pe toți contacții lor că au avut testul COVID pozitiv”, susține medicul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load