Experiența Belgiei în combaterea traficului de persoane, preluată de Chișinău

Experiența Belgiei în combaterea traficului de persoane, preluată de Chișinău

Experiența instituțiilor belgiene în combaterea traficului de persoane a fost preluată de subiecți importanți de la Chișinău, notează Noi.md.


La Chișinău are loc o ședință tehnică de coordonare, susținută de managerul Programului pentru drepturile omului, democratizare, antitrafic și gender, misiunea OSCE în Moldova, Andreea Vesa. 


La întrunire s-a discutat despre vizita de studiu la Bruxelles a reprezentanților autorităților moldovene, organizată de OSCE, care au învățat de la reprezentanții instituțiilor belgiene modul în care aceștia abordează cazurile de migrație și muncă nereglementară, ce se poate transforma în trafic de persoane.


Pe agenda întrunirii au fost și alte subiecte la această temă, iar șeful Direcției generale securitate publică, Marin Maxian, a prezentat un raport amplu intitulat „Măsurile de prevenire și combatere a violenței în familie în anul 2017. Tendințe actuale”.


În viitor urmează a fi desfășurare campanii informaționale orientate spre sporirea și creșterea gradului de sensibilizare și percepere în rîndul populației a faptului că violența în familie reprezintă o faptă ilicită pasibilă de răspundere penală sau contravențională, creșterea nivelului de raportare și de responsabilizare a specialiștilor abilitați cu competențe în domeniu, responsabilizarea agresorilor și reducerea comportamentului agresiv în cadrul familiei, implicînd în acest sens partenerii și organizațiile neguvernamentale competente.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load