COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Există sau nu COVID-19. Ce a răspuns Ministrul Sănătății

Există sau nu COVID-19. Ce a răspuns Ministrul Sănătății

Odată cu apariția pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova spațiul mediatic a fost invatat cu știri în care s-a insinuat că infecția de COVID-19 nu există și că de fapt foarte mulți ar fi plătiți pentru a spune că s-au infectat, ori rude ale lor au murit în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus.

”Sînt niște știri false. Fiecare caz confirmat se confirmă în condiții de laborator. El este confirmat de către un medic. Știrile apărute nu al scop decît destabilizarea situație din țară, este un război mediatic, nu unul dintre cele mai bune. Noi am investigat cîteva cazuri, scopul lor este în general de a destabiliza populația care se întreabă dacă există sau nu COVID. Unii se tem de infecție, alții ignoră crezînt că nu există”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministrul sănătății în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

Potrivit ministrului, cert este un lucru, coronavirusul este o infecție de tip nou care evoluează imprevizibil, iar cît de atenți vom fi oamenii la respectarea regulilor de prevenire a răspîndirii infecției depinde evoluția ulterioară a numărului bolnavilor.


Reamintim că pînă în prezent pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 16 613 cazuri de COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load