COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Executivul cere modificarea Legii privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război

Executivul cere modificarea Legii privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război

Pe lîngă solicitarea făcută de către Guvern Parlamentului să fie anunțată stare de urgență în Republica Moldova, în legătură cu pandemia de COVID-19, Executivul mai cere și modificarea Legii nr. 212, privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, astfel încît Legislativul să poată adopta legi organice în această perioadă.

„Să limitezi capacitatea Parlamentului de a adopta legi organice este inadmisibil, de aceea noi propunem readucerea la normalitate a respectivei legi”, a spus ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Totuși, odată cu anularea acestei prevederi, la pachet venea și posibilitatea ca în această perioadă să poată fi organizate alegeri locale sau referendumuri, lucru care, potrivit ministrei Sănătății, nu trebuie admis, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.


„Noi considerăm că în perioada dată este inadmisibilă organizarea alegerilor”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

La rîndul său, Nagacevschi spune că nu vede o problemă în acest sens și a dat exemplul Franței unde ieri au avut loc alegeri locale: „Este nevoie pur și simplu de a lua măsuri suplimentare. În plus, dacă Comisia pentru situații excepționale constată că este un risc sporit, poate bloca aceste alegeri, însă norma dată este una generală, instituționalizată”, a spus ministrul Justiției.

Guvernul a cerut Parlamentului declararea stării de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. Urmează ca Parlamentul, la rîndul său, să se convoace în ședință de urgență pentru a supune votului solicitarea venită de la Guvern.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load