COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Excursiile în grup și evenimentele festive, anulate în școlile din țară

Excursiile în grup și evenimentele festive, anulate în școlile din țară

Activitățile desfășurate în instituțiile de învățămînt cu ocazia sărbătorilor de primăvară au fost anulate, iar accesul persoanelor străine în școli și grădinițe este interzis.

La fel, toate excursiile în grup, precum și ieșirea din țară a copiilor este interzisă pentru o perioadă nedeterminată. Măsurile au fost luate și anunțate de municipalitate în cadrul ședinței de astăzi a primăriei în contextul epidemiei cu coronavirus, scrie agora.md.

Totodată, profesorii și educatorii au fost obligați să predea ore de informare a copiilor despre măsurile de prevenire a coronaviruslui. Primarul general, Ion Ceban, a declarat că toate instituțiile au fost asigurate cu echipaje de profilaxie și dezinfectanți.


Precizăm că Guvernul a decis să nu suspende, deocamdată, activitatea instituțiilor de învățămînt din țară. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei extraordinare de sănătate publică. „Asta nu înseamnă că mîine nu putem lua o decizie de acest gen. În caz de necesitate, discutăm și luăm decizia”, a declarat premierul Ion Chicu.

Inițial, prim-ministrul a propus ca instituțiile de învățămînt să fie închise începînd cu ziua de miercuri, 11 martie, pînă duminică.

„Reieșind din situația care s-a declanșat în regiune și măsurile de precauție din statele din vecinătate, se propune, pentru o anumită perioadă de timp, să anunțăm vacanță pentru copii, ca să vedem cum evoluează situația și în RM. Chiar dacă nu avem flux majorat de persoane care intră pe teritoriul RM, avem tot mai multe cazuri suspecte, adresări din partea cetățenilor, dar și înrăutățirea situației din Romînia”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a spus însă că o asemenea decizie ar fi prematură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load