TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ex-ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost reținut

Ex-ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost reținut

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență și abuz în serviciu, a fost reținut la postul vamal Leușeni.


Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, transmite NOI.md cu referire la agora.md.


La scurt timp după informația despre reținerea sa, Chirinciuc a venit cu o reacție pe Facebook. „Au apărut știri despre reținerea mea. Este o manipulare și o minciună gogonată. Am fost reținut doar pentru a clarifica situația. CSJ a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău, dar din păcate așa lucrează instituțiile statului în RM și informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontieră”, a scris fostul ministru.


„Confirmăm faptul că în punctul de trecere Leușeni persoana în cauză a fost identificată și reținută la trecerea frontierei de stat. Conform procedurilor legale, persoana a fost preluată de reprezentanți ai autorității în gestiunea căruia este dosarul de căutare”, a declarat Novițchi.


Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost dat în căutare internațională de Inspectoratul General de Poliție încă la începutul lunii octombrie 2019.


Liberalul Iurie Chirinciuc a fost condamnat la pușcărie pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice, timp de 5 ani. Chirinciuc, împreună cu şefii a două companii de construcţii au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load