Ex-magistrat trimis în judecată pentru cinci capete de acuzare

Ex-magistrat trimis în judecată pentru cinci capete de acuzare

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui fost magistrat de la Curtea de Apel Chişinău, acuzat de abuz de serviciu soldat cu urmări grave şi pronunţarea cu bună-ştiinţă a patru încheieri contrare legii – infracţiuni săvîrşite în exerciţiul funcţiei.


Potrivit probatoriului acumulat, fostul judecător este acuzat că, în intervalul anilor 2014-2016, ar fi pronunţat cu bună-ştiinţă patru încheieri contrare legii, urmare cărora aproximativ 780 de hectare de teren din proprietatea statului, estimate la milioane de lei, au fost transmise Întreprinderii de Stat Stațiunea Tehnologico-Experimentală „Codrul”, care se afla în proces de insolvalbilitate. Deşi, ulterior, încheierile adoptate de respectivul magistrat erau casate de Curtea Supremă de Justiție ca fiind ilegale şi neîntemeiate, iar dosarul era întors la magistrat pentru rejudecare, acesta din nou pronunţa încheieri similare.


De notat că, în septembrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale în privinţa judecătorului Curţii de Apel Chişinău, pentu ca anul trecut, la insistenţa Procurorului General, Eduard Harunjen, CSM să elibereze acest acord. 

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate de procurori, fostul magistrat riscă pînă la 6 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load