Evoluţia ansamblului „JOC” la Bucureşti, criticată dur de internauţi

Evoluţia ansamblului „JOC” la Bucureşti, criticată dur de internauţi

Comentarii dure la adresa Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc” după evoluarea acestuia pe scena de la „Românii au talent”.


Mai mulţi moldoveni s-au arătat revoltaţi de participarea ansamblului la acest concurs spunînd că pe acea scenă, de regulă, apar amatori, nu şi profesioniști, mai ales din Republica Moldova.


„Oare nu e o rușine? Ansamblul de Stat al Republicii Moldova „JOC” dansează la un oarecare concurs banal, și încă cu o astfel de denumire?!”, a scris fosta directoare a Biroului Relaţii Interetnice Olga Goncearova pe o reţea de socializare. 


„Nu cred că aceasta este o scenă pentru Ansamblul Academic de Stat de Dansuri Populare „JOC” și îmi imaginez vag cum ansamblul lui Virski sau al lui Moiseev ar dansa la o competiție similară”, a menționat Aurelia Pancenco, fostă solistă a legendarului ansamblu moldovenesc.


Indignate s-au arătat a fi atît soţia, cît şi fiica regretatului Vladimir Curbet, cel care din 1958 a exercitat funcţia de director artistic al Ansamblului „JOC”.


„Tata, dacă s-ar scula din mormînt, tot acolo se va întoarce! Nu mai este acest colectiv nici academic, nici profesionist! De trei ani, cît Curbet a fost bolnav, tot ansamblul a degradat! Nici măcar nu au spus ce fel de colectiv este şi ce fel de dans dansează! Răzăşeasca - dans montat de tata!”, a spus Viorica Curbet.


„Soțul meu nu ar fi permis niciodată să se întîmple așa ceva, sînt șocată! Curbet a murit și „JOC”-ul moare încetișor, pentru că lor acolo li-i totuna de mîndria noastră națională și că sînt un ansamblu academic. La acest concurs merg oameni despre care nu știe nimeni, neprofesioniști. Ei nici măcar nu au numit dansul. Dar pe el l-a montat soțul meu, Curbet! Ei doar au scris „Dans”!”, a mărturisit Tatiana Curbet.


Solicitat de Noi.md pentru o reacţie, şeful Serviciului informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că decizia de participare a ansamblului „JOC” la acest concurs îi aparţine în totalitate directorului ansamblului, care şi-a motivat participarea prin faptul că „JOC” ar fi mai puţin cunoscut în ţările din Occident, în special în România.


Amintim că vineri, 32 de dansatori ai Ansamblului „JOC” au evoluat pe scena concursului „Românii au talent”, din ţara vecină. Juriul le-a oferit patru de ,,da”, așa că aceştia vor evolua și în edițiile următoare ale concursului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load