Eurovision 2019: Acuzații privind sistemul de vot și în adresa finalistei

Eurovision 2019: Acuzații privind sistemul de vot și în adresa finalistei

La doar cîteva zile după ce Moldova a desemnat-o pe Ana Odobescu învingătoare a preselecției naționale, au apărut primele nemulțumiri și acuzații. 


Cea mai gravă dintre acestea este că sistemul de vot ar fi fost unul fals, iar numărul de telefon la care publicul trebuia să sune - incorect. Asemenea declarații au fost făcute într-o postare pe Facebook de Mihai Postoroncă, unul dintre reprezentanții echipei cu care a lucrat Vera Țurcanu, participantă și ea la etapa națională a concursului.


"Concursul Eurovision Song Contest Moldova 2019, care a avut loc pe 2 martie la Chișinău, a fost pur și simplu un coșmar", a menționat Postoroncă. 


Acesta a mai spus că numărul de telefon afișat pe ecran, la care publicul trebuia să sune pentru a vota, nu ar fi fost corect. 


"Cum să afişezi un nr. de telefon pe ecranele televiziunii centrale, ca la urmă ăsta să nu meargă?! Mă refer la nr. 090099901", a explicat acesta.


Mihai Postoroncă a mai precizat că are mii de prieteni care și-au dat votul pentru echipa Verei Țurcanu, însă potrivit TRM, participanta pe care acesta a susținut-o a obținut doar 140 de voturi. El a mai spus că poate demonstra acest lucru prin screenshot-uri cu sms-ul: vot primit. 


Mai mult, Mihai Postoroncă susține că unii dintre participanți ar fi știut încă din ianuarie că Ana Odobescu va fi cîștigătoarea. 


Solicitat de Realitatea.md să comenteze acuzațiile aduse de participantul la Eurovision, organizatorul etapei naționale Vitalie Cojocaru a declarat că niciun participant nu a depus, deocamdată, vreo plîngere privind rezultatele concursului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load