TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Etapa finală pentru funcția de director la Serviciul Vamal: Cine-s candidații admiși

Etapa finală pentru funcția de director la Serviciul Vamal: Cine-s candidații admiși

Doar doi din cinci candidați au fost admiși la etapa finală a concursului pentru ocuparea funcției de director al Serviciului Vamal (SV).

Potrivit Ministerului Finanțelor, în urma analizei dosarelor, la etapa interviului au fost admiși Natalia Calenic și Iurie Gorea.

Natalia Calenic este vicepreședintă la Camera de Comerț și Industrie (CCI). Anterior, în anii 2007-2017, a activat în cadrul SV, fiind inclusiv șefă de direcție. Conform informațiilor publice, în perioada în care la conducerea SV s-a aflat Tudor Balițchi, reprezentantul PLDM, de exemplu, Calenic a fost, printre altele, șefa Direcției Management Strategic și Relații Internaționale și șefă adjunctă a Departamentului venituri control vamal. În perioada 2015-2016, a activat la Bruxelles, în cadrul secretariatului Organizației Mondiale a Vămilor. Ulterior, în perioada în care instituția a fost preluată de către Vitalie Vrabie, exponentul PDM, Calenic a fost numită șefă a Direcției Management Strategic și Cooperare Vamală. A plecat din cadrul SV în august 2017, cînd a fost numită vicepreședintă la CCI.

Iurie Gorea este administrator și fondator la mai multe companii. Din 2008 administrează firma „Bugor Service”, companie care oferă inclusiv servicii de asistență la vămuirea mărfurilor pentru export și la procesul de devamare la import. Compania deține și afacerea „Das Light”, care comercializează corpuri de iluminat cu LED. Iurie Gorea este fondator și administrator la „Kordon Traders”, firmă înregistrată în București, cu activități în comerț. De asemenea, Gorea este unul dintre cofondatorii acceleratorului de inovații și antreprenoriat „Dreamups”. Unul dintre partenerii lui Gorea în acest proiect este Andrei Spînu, actualul secretar general al Guvernului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load