Estonia a transmis Moldovei un crematoriu mobil pentru porci

Estonia a transmis Moldovei un crematoriu mobil pentru porci

Estonia a transmis Moldovei un crematoriu mobil pentru porci „Hurikan 1000E”.


Informația a fost comunicată de către mass-media estonă, cu referire la Ministerul Afacerilor Rurale a țării lor, relatează NOI.md.


Potrivit ministerului menționat, în Moldova a început elaborarea unui sistem de prelucrare a subproduselor de origine animală și, deoarece în Moldova nu există metode eficiente pentru lichidarea materialului epizootic în afară de îngropare, oferirea Republicii Moldova a unui crematoriu este primul pas important spre tranziția către metode mai ecologice de distrugere a acestui material.


„Transmiterea crematoriului este esențial pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic. Aceasta a fost susținută și de Comisia Europeană”, a remarcat ministrul Afacerilor Rurale al Estoniei, Tarmo Tamm.


Potrivit lui, Moldova este un important partener de cooperare al Estoniei, ambele țări fiind interesate în continuarea cooperării în cadrul proiectului de procesare a produselor secundare și în domeniul veterinar în ansamblu.


Potrivit Ministerului Afacerilor Rurale al Estoniei, este important ca crematoriul din Moldova să continue să fie folosit în mod rațional.


Crematoriul a fost cumpărat pe bani alocați de Comisia Europeană, astfel că Estonia nu va primi bani din partea Moldovei pentru acest act. Crematoriul mobil pentru porci a fost achiziționat în ianuarie 2015 și costă aproximativ 250 de mii de euro.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load