COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Este viu?.." Scrisori de pe front ale locotenentului Egor Merzlîi

"Este viu?.." Scrisori de pe front ale locotenentului Egor Merzlîi

În cadrul proiectului "Este viu?.."Scrisori de pe front", programatorul Andrei Kolodnițkii citește scrisoarea de pe front a locotenentului major Egor Merzlîi, scrisă soției, mamei și copiilor pe 21 iulie 1943, transmite Noi.md.

Egor Merzlîi (1914-1943). Locotenent major. Membru al PCUS. Născut în regiunea Arhanghelsk. Din 1938 pînă în 1941 a fost șef al avanpostului în Orientul Îndepărtat. Din decembrie 1942 - pe front. A murit pe 25 iulie 1943.Proiectul "Este viu?.. Scrisori de pe front" este dedicat aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar autoarea sa este prezentatoarea de radio și televiziune, Tais Razumovskaia.

Acest proiect a fost creat pentru a spune "mulțumesc" celor care nu vor mai auzi, pentru a onora memoria soldaților din acei îndepărtați ani ai războiului, a ne închina în fața lor pentru faptele eroice și pacea pe care au apărat-o pentru noi cu un preț scump, pentru a ne închina tuturor ostașilor căzuți în luptă și a-i felicita pe toți cei vii cu Ziua Marii Victorii!

În cadrul proiectului, scrisorile de pe front găsite în arhive, datorită cărora s-a păstrat legătura cu familia și cei apropiați și speranța secretă de a reveni acasă victorioși, sînt citite de elevi și pensionari, personalități publice și rude.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load