COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”Este viu?..” Scrisori de pe front ale colonelului Evsei Kruglicov

”Este viu?..” Scrisori de pe front ale colonelului Evsei Kruglicov

În cadrul proiectului "Este viu?.."Scrisori de pe front" showman-ul Mihail Țurcan citește scrisoarea adresată familiei a colonelului Evsei Kruglicov, scrisă pe 31 decembrie 1944, transmite Noi.md

Evsei Kruglicov, născut în 1902, a terminat Marele Război Patriotic în rangul de colonel. Pentru munca grea, el a fost decorat cu Ordinul Steaua Roșie, Al Doilea Război Mondial de gradul II și multe medalii.


La sfîrșitul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, el a lucrat mai mult de doi ani în organele administrației militare sovietice din Germania la sediul central. Evsei Kruglicov a murit în 1987.

Proiectul "Este viu?.. Scrisori de pe front" este dedicat aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar autoarea sa este prezentatoarea de radio și televiziune, Tais Razumovskaia.

Acest proiect a fost creat pentru a spune "mulțumesc" celor care nu vor mai auzi, pentru a onora memoria soldaților din acei ani îndepărtați de război, a ne închina lor pentru fapta și pentru pacea pe care au apărat-o pentru noi cu un preț scump, pentru a ne închina tuturor ostașilor căzuți în luptă și a-i felicita pe toți cei vii cu Ziua Marii Victorii!

În cadrul proiectului, scrisorile de pe front găsite în arhive, datorită cărora s-a păstrat legătura cu familia și cei apropiați și speranța secretă de a reveni acasă victorioși, sînt citite de elevi și pensionari, personalități publice și rude.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load