COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Este nevoie de asigurare de COVID-19 pentru a intra în Ucraina?

Este nevoie de asigurare de COVID-19 pentru a intra în Ucraina?

La adresa redacției Noi.md au parvenit o mulțime de întrebări din partea cititorilor, care sînt îngrijorați de zvonuri precum că Ucraina va introduce regula deținerii obligatorii a asigurării de COVID-19 pentru cetățenii care intră pe teritoriul Ucrainei.

Cititorii se întreabă: "Există astfel de asigurări în Moldova?"

Asigurare de COVID-19 în Moldova nu există și puțin probabil că cineva va face în viitorul apropiat. Această opinie a fost exprimată pentru Noi.md de experți care au dorit să-și păstreze anonimatul, comentînd posibilitatea eliberării unor astfel de asigurări în țara noastră, care ar putea fi solicitate la intrarea în unele țări.


"Asigurările de COVID-19 în Moldova nu au fost, nu sînt și puțin probabil că cineva le va face. Teoretic o astfel de asigurare va costa o mulțime de bani. Nici o companie de asigurări din Moldova nu se va ocupa de acest lucru, deoarece este cel puțin ilogic și, cel mult, miroase a aventură, inclusiv din partea celor care o vor cere", au menționat experții.

Amintim că Ministerul Sănătății al Ucrainei a inclus Moldova în lista țărilor din "zona roșie" de COVID-19, după sosirea din care persoanele trebuie să se afle sub supraveghere obligatorie timp de 2 săptămîni.

Cu toate acestea, dacă persoana este cetățean al unei țări din "zona roșie", dar are documente confirmative că în ultimele 14 zile el s-a aflat într-o țară din "zona verde", va fi luată în considerare numai țara de plecare.

De asemenea, o condiție obligatorie pentru străinii care intră în Ucraina este deținerea unei polițe de asigurare medicală în caz de îmbolnăvire cu COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load