Eroul din Moldova va avea o placă comemorativă la Briansk

Eroul din Moldova va avea o placă comemorativă la Briansk

În Rusia, în orașul Bryansk, va fi înveşnicită memoria lui Mihail Garizan, originar dintr-un sat din sudul Moldovei, participant la Marele Război pentru Apărarea Patriei, care a fost printre cei care au eliberat Brianskul de invadatorii germani, transmite Noi.md.

Potrivit presei ruseşti, decizia a fost luată de deputații din Consiliul orașului Briansk, care au aprobat iniţiativa privind instalarea unei plăci comemorative pe clădirea casei numărul 7 de pe strada Krasnîi Partizan din raionul Fokinsky.

Soldatul Armatei Roşii, Mihail Garizan, a participat la lupte din primele zile ale războiului, iar în 1942, după ce a ieşit din încercuire, a ajuns în pădurile din Briansk. El a fost comandantul departamentului unității de gherilă Ceapaev, a participat la nimicirea garnizoanelor germane. Sub conducerea sa, trei eșaloane germane au fost deraiate. După eliberarea regiunii Briansk, el a continuat să-şi facă serviciul în trupele active. În februarie 1945, a primit titlul de Erou al Uniunii Sovietice.

În 1945 s-a întors acasă, în Moldova. El a supraviețuit într-un război teribil, dar la vîrsta de 30 de ani a fost ucis de bandiți.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load