COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Emir Kusturica: "Noi sînem demult infectați"

Emir Kusturica: "Noi sînem demult infectați"

Noi sîntem deja demult infectați. Virusul a venit mai întîi ca un filozof-capac care ne-a încețoșat mult timp viziunea asupra lumii și nu ne-am dat seama că mirajele desenate de el duc spre moarte.

Despre aceasta a declarat vestitul regizor sîrb, actor și muzician Emir Kusturica, referindu-se la situația actuală cu pandemia de COVID-19.

"Noi sîntem infectați demult. Nu am crescut și noi, și copiii și nepoții noștri, în perioada cînd era mai important ceea ce spune un sportiv sau un actor despre ceva important, dar nu un doctorul în științe, care știe despre ce este vorba, nu un virusolog, care nu a putut găsi vaccinul, pentru că era plătit ca șofer de camion", a spus el.

"A fost o civilizație despre care se gîndea că poate face totul, iar acum sîntem martori că ea nu poate face nimic. Virusul a venit mai întîi ca un filozof-capac care ne-a încețoșat mult timp viziunea asupra lumii și nu ne-am dat seama că mirajele desenate de el duc spre moarte. Fiecare sportiv, capitalist scîrbos, era mai important decît un om de știință, un virolog, un oncolog. Toți cei care și-au adunat averi enorme, au devenit cei mai buni filosofi și economiști, mai bine decît istoricii cunoșteau istoria, orice tîrfă pe canalele populare de televiziune știa mai bine decît oamenii cumsecade cum să organizeze viața de familie", a declarat renumitul regizor.


În acest sens, el a ajuns la o concluzie dezamăgitoare cu privire la faptul că într-o lume în care realitatea este profanată, iar spectacolul - sacru, în care oamenii de știință nu au loc, vom fi pedepsiți cu moartea, pentru că nu am putut la timp să înțelegem că bogăția nu poate totul, iar noi am crezut în această minciună".

”La ce le trebuie bani, dacă nu au o soluție împotriva acestui coronavirus de nimic?", se întreabă el retoric.

Între timp, Kusturica s-a adresat oamenilor, îndemnîndu-i să fie atenți și disciplinați. "Orice ar fi acest virus, oricît de multă dorință n-am avea să aflăm de unde a apărut: a fost trimis de natură ca o pedeapsă sau, după cum mulți cred, este începutul unui război biologic, noi trebuie să supraviețuim. Trebuie să respectăm disciplina pe care statul o cere de la noi, să avem răbdare, pentru că noi sîntem pregătiți și pentru rugăciuni, și pentru războaie", a subliniat el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load