COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Elibera certificate sanitare pentru 800 de lei. Un medic veterinar și un intermediar, reținut

Elibera certificate sanitare pentru 800 de lei. Un medic veterinar și un intermediar, reținut

Medicul veterinar al Direcţiei teritoriale Cahul şi Vulcăneşti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi proprietarul unui abator din Cahul au fost reţinuţi de către ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, informează Noi.md.

Aceştia sînt bănuiţi că ar fi creat o schemă de estorcare de bani de la agenţii economici din zonă, specializaţi în comerţul cu produse de origine animală, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare.

Potrivit anchetei, medicul veterinar elibera certificatele sanitar-veterinare pentru comercializarea cărnii de bovină sau porcină numai după ce primea, pe lîngă taxa oficială de 54 de lei, un adaos de 800 de lei per act. Banii ajungeau la el prin intermediul unui şef de abator, care avea rolul de intermediar în afacerea cu certificate.


Ofiţerii DGT Sud a CNA au fost sesizaţi de mai mulţi agenţi economici care s-au plîns că sitematic li se cer bani pentru certificatele sanitar-veterinare. În acest caz, CNA s-a autosesizat şi a pornit investigaţiile, monitorizînd activitatea ilicită a bănuiţilor mai multe săptămîni.

În urma acumulării dovezilor, medicul veterinar şi proprietarul abatorului au fost reţinuţi, pe numele lor fiind deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. În prezent, aceştia se află în custodia CNA pentru 72 de ore. CNA şi procurorii continuă învestigaţiile în acest caz.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load