TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Elevii unui liceu vor purta brățări prin care părinții pot monitoriza ce mănîncă la cantina renovată

Elevii unui liceu vor purta brățări prin care părinții pot monitoriza ce mănîncă la cantina renovată

Ca în Strășeni – la nimeni! Elevii liceului „Mihai Eminescu” din oraș vor veni la școală cu brățări electronice speciale.

Datorită lor, părinții pot vedea ce au mîncat copiii și cîte calorii au bucatele. Brățarele sînt conectate și la un cont pe care pot fi depuși bani pentru alimentație. Proiectul a fost realizat în cadrul unui proiect pilot, implementat de un investitor lituanian. Valoarea acestuia este de 180 de milioane de lei, alocate de Consiliul Raional Strășeni.


Așa arăta cantina liceului Mihai Eminescu din Strășeni acum cîteva luni. Și așa este acum. Cu mobilier și pereți, decorați în culorile tricolorului. Elevii care au pășit astăzi pragul cantinei au rămas impresionați de schimbare.

Foarte frumoasă decorată interesant în decor național”.

Nu doar interiorul este nou, dar și metoda de achitare pentru mîncare. Fiecare elev din cei aproape patru sute va purta o brățară specială, grație căreia părinții pot ține sub control alimentația copiilor.

Părinții stînd acasă sau la serviciu pot vedea cînd fiul lor a venit să mănînce, ce a mîncat, cîte calorii. Sunt în sistem și alergenii.

Aplicația va permite părinților să monitorizeze și cîți bani au fost cheltuiți.

Bani nu trebuiesc în buzunar e comod pentru părinți. Părinții pot fixa în sistem și o limită cît poate cheltui într-o zi.

Nu doar sistemul de plată este nou, dar și bucatele.

– Ce mîncați gustos? Mămăligă cu pește.
– Cum sînt bucatele?
– Foarte bune!
– Ce mai aveți pe masa?
– Mere și suc.

MARIA BAIȘ, BUCĂTĂREASĂ

Față de cum a fost anii trecuți clar că noi sîntem mulțumiți. S-a renovat de la intrare pînă la pregătirea bucatelor. E o atmosferă plăcută, e luminos și geamurile.

Renovarea cantinei a fost realizată de o campanie lituaniană, în cadrul unui proiect pilot inițiat de fosta guvernare.

Sergiu BRÂNZILĂ, DIRECTOR COMPANIE

Meniurile sînt elaborate de către noi cu ajutorul Centrului de Sănătate Publică cu bucătari și tehnologi din Lituania. ”

Kestutis KUDZMANAS, AMBASADORUL LITUANIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Sunt bucuros că investițiile din Lituania vor schimba Republica Moldova. E un bun exemplu cînd inovațiile lituaniene și europene foarte repede introduse în Moldova.

Compania care a renovat cantina prestează servicii de alimentație în 66 școli și grădinițe. Pentru a putea presa aceste servicii, firma a participat la licitația desfășurată de Consiliul Raional Strășeni, la care a fost singurul ofertant. Valoarea contractului este de 180 de milioane de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load