Elevii unui liceu din Capitală, în prima zi de școală, vor aduce bani în loc de flori

Elevii unui liceu din Capitală, în prima zi de școală, vor aduce bani în loc de flori

Elevii unui liceu din Capitală nu vor veni cu flori în prima zi de şcoală, ci vor dona bani pentru a salva viaţa unui copil.


În prima zi de şcoală, elevii nu vor veni cu flori, ci vor dona bani pentru a salva viaţa unui copil. Este iniţiativa elevilor liceului Nicolae Milescu Spătaru din capitală care vor strînge fonduri pentru tratamentul lui Vlăduţ, un copil de cinci ani diagnosticat cu o formă rară de tumoare cerebrală.


Mătușa lui Vlad Miron spune că băiatul suferea de dureri insuportabile de cap, iar după mai multe analize efectuate, medicii l-au diagnosticat cu o tumoare cerebrală, o formă agresivă și cea mai complicată, care se întîlnește doar în 2% dintre cazuri.


”La începutul lunii mai a acestui an, nepotului meu a fost diagnosticat cu tumoare pe creier. Vlad face tratament în Turcia, alături de el se află părinţii. Acestea sînt surorile lui. Pentru noi este o mare mirare cum oamenii ne susţin atît financiar, cît şi moral”, a spus mătuşa Iulia Cravciuc.


Doar pentru procedurile de chimioterapie, acesta are nevoie de 120 de mii de dolari. Cazul a sensibilizat profesorii şi elevii liceului Nicolae Milescu Spătaru, întrucît aici îşi fac studiile surorile mai mari ale lui Vlad.


”Se cheltuie o sumă enormă de bani pentru flori care se pierd. Şi în loc de acestea, noi vom oferi ajutor părinţilor care au nevoie de susținere”.


”Prin această acţiune de caritate vrem să-i arătăm familiei că sîntem alături de ei. Împreună cu ei credem că totul va fi bine”.


”Fiecare părinte la întîi septembrie aduce cîte un buchet de flori profesorilor. În special, părinţii copiilor care vin în clasa întîi. Florile înseamnă bani. Iar aceşti bani îi pot fi de folos acestui copil, care peste cîţiva ani va auzi primul sunet”, a spus directorul adjunct, Liceul „Nicolae Milescu Spătaru”, Ecaterina Ivanova.


 


 


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load