Elevii sînt îndemnați să participe la concursul „Laboratorul de creație literară”

Elevii sînt îndemnați să participe la concursul „Laboratorul de creație literară”

Elevii claselor a VIII-XII-а din instituțiile de învățămînt secundar general din  Municipiul Chișinău sînt îndemnați să participe la concursul „Laboratorul de creație literară”, organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău.

Tematica din acest an a concursului, ajuns la ediția a VII-a, este: „Avem nevoie să credem cu putere în ceva. Şi ce altceva e mai bun decît de a crede în iubire”.

„Acest concurs are drept scop identificarea şi promovarea tinerelor talente din rîndurile adolescenților şi ale tinerilor din municipiul Chişinău. De asemenea, ne propunem să evidențiem, să încurajăm şi să stimulăm elevii şi cadrele didactice”, a declarat pentru IPN șefa Secției informare și relații cu comunitatea DGETS, Elena Vorotneac.

Concursul de poezie şi proză se desfășoară în cîteva etape. Prezentarea ofertei de participare se va încheia pe 12 ianuarie, iar lucrările vor fi acumulate pînă pe 19 ianuarie. Lucrările vor fi evaluate în perioada 22-29 ianuarie. La sfîrșitul lunii, lucrările vor fi prezentate public, iar învingătorii vor fi premiați.

Lucrările înaintate pentru participare la concurs se prezintă în două exemplare. Pe coperta fiecărui exemplar se indică: denumirea completă a instituției care înaintează lucrarea la concurs; denumirea şi tipul lucrării (poezie sau proză); numele, prenumele autorului; numele, prenumele şi funcţia profesorului coordonator. Creația literară nu trebuie să depășească mai mult de trei pagini culese la calculator, Times New Roman, mărimea 14, foaie cu antet. Nu se vor admite spre concurs creațiile literare cu greșeli  ortografice şi de exprimare. La fel, nu se vor admite spre concurs creațiile literare plagiate sau care au participat în alte concursuri similare. La concurs se admite prezentarea unei singure lucrări la tema propusă.

Cele mai reușite lucrări vor fi editate în diferite publicații pedagogice, culegeri cu  păstrarea titlului de autor şi popularizate în cadrul sistemului de învățămînt din municipiu. Elevii care vor ocupa locurile I, II şi III vor obține premii bănești  şi diplome, iar profesorii coordonatori – certificate ale Direcției generale, educație, tineret şi sport.

Participanții la concurs urmează să expedieze oferta de participare pe foaie cu antetul instituției la adresa de e-mail: centruladolescentilor2007@gmail.com, iar lucrările se vor prezenta la Direcția generală educație, tineret şi sport (str. M. Dosoftei nr. 99, bir.  17, tel.: (022 233063) în două exemplare la datele indicate etapele I şi II.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load