Elevii din clasa a V-a vor primi note în noul an școlar. Ce alte noutăți pregătește curriculumul

Elevii din clasa a V-a vor primi note în noul an școlar. Ce alte noutăți pregătește curriculumul

Sistemul de învățământ pregătește noutăți pentru toate treptele de învățămînt general.


Elevii din clasele gimnaziale vor studia după un nou curriculum, proaspeții învățăcei din clasa a V-a vor primi note, iar pentru elevii din clasa I, totul este o noutate, comunică  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.


Noutatea anului școlar este cea de-a patra ediție a curriculumului din sistemul de învățămînt general din Republica Moldova, la care au lucrat 170 de experți.


Programul prevede ca elevul să se transforme din consumator în producător de valori și, totodată, este bazat pe aplicarea cunoștințelor în lumea reală. Experții și-au propus să creeze o legătură interdisciplinară a materiilor studiate. 


Implementarea curiculei va fi monitorizată, iar la finele anului școlar va fi îmbunătățită. Pînă atunci, deși din 2 septembrie noile modificări vor fi deja aplicate, elevii vor continua să strudieze din vechile manuale.


Elevii din clasa a V-a vor trece la sistemul de notare


Primii absolvenți ai școlilor primare, care au fost evaluați pe parcursul a 4 ani în baza metodologiei de evaluare fără note, vor începe trecerea treptată la sistemul de notare. Începînd cu clasa a V-a, din primul semestru al anului de învățămînt 2019-2020, profesorii vor asigura un mecanism în etape de notare, asigură Ministerul Educației.


În clasa I au venit 35000 de elevi


Totul va fi nou pentru elevii care pășesc pragul școlii pentru prima dată în acest an. Instituțiile de învățămînt din întreaga țară au înregistrat un număr de 35 mii de elevi în clasele I-a.  


AGORA amintește că în acest an Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că fiecare instituție de învățămînt poate să-și aleagă forma de organizare a Primului sunet, chiar renunțînd la careu. Astfel, în timp ce unele școli au optat pentru ceremonia tradițională, cu intonarea imnului și darea primului sunet, altele au renunțat la careu și i-au poftit pe învățăcei direct în sala de studiu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load