Elevii din cadrul unui liceu din capitală, instruiți de pompieri

Elevii din cadrul unui liceu din capitală, instruiți de pompieri

Mai mulți elevi ai Liceului „Lucian Blaga” din mun. Chișinău au învățat ieri un șir de metode de comportament în situații de risc.

Instruirea a fost efectuată de către pompierii Detașamentului salvatori și pompieri Rîșcani în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare, susținuți de Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil. Elevii au fost curioși să cunoască principalele reguli de apărare împotriva incendiilor, dar și cele mai importante metode de protecție în caz de situații de risc.

Pompierii le-au prezentat micuților echipamentul și costumele de intervenție, dar și mijloacele folosite pentru evacuarea și salvarea oamenilor din zona de risc. Elevii au pus întrebări, iar curiozitatea lor a fost răsplătită pe măsură. Mai mult, pentru a-i învăța pe micuți regulile de circulație rutieră, colegii Inspectoratului Național de Patrulare le-au vorbit copiilor despre culorile semaforului și modalitatea de traversare a străzilor. 

Instruirea celor 50 de elevi din clasele I a avut loc în urma îmbinării a două proiecte ale Ministerului Afacerilor Interne - „Mai isteț decît focul” și „Siguranța rutieră pentru copii”, care au drept scop promovarea siguranței în rîndul copiilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load