Educație prin bătaie la o grădiniță din raionul Rezina

Educație prin bătaie la o grădiniță din raionul Rezina

Educație prin bătaie la o grădiniță din Cuizăuca, Raionul Rezina, notează NOI.md.


Cazul a ieșit la iveală după ce doi părinți s-au plîns poliției precum că educatoarea de la grădiniță îl bate pe fiul lor. Educatoarea riscă acum să fie sancționată conform legislației.


Potrivit mamei copilului de 7 ani, săptămîna trecută, copilul ei s-a întors acasă cu un obraz roșu și le-a spus părinților că nu mai vrea să meargă la grădiniță, deoarece educatoarea „îl trage de obraz”. „El spune că stătea la masă și, în acest timp, educatoarei i-a sunat mobilul. Copilul s-a întors să îi spună ceva unei colege, iar educatoarea s-a enervat și l-a tras de obraz. Nu este pentru prima oară cînd îl trage, am iertat-o de două ori, dar acum nici măcar nu și-a cerut scuze”, a spus mama acestuia pentru jc.md.


„Copilul le-a spus și polițiștilor că educatoarea îi lovește cu palma și pe alți copii din grupă. Și părinții știu, dar tac, eu nu mai pot să rabd. În grupă sînt copii și de-ai rudelor ei, însă la ei nu ridică mîna”, a observat femeia.


„Cadouri de sărbători așteaptă, dar nu știe cum să se comporte cu copiii. Am lucrat și eu educatoare, dar nu am lovit niciodată pe nimeni. Am scris plîngere la directoare, lămuriri la poliție, dar educatoarea nu și-a cerut scuze nici astăzi. Directoarea, la rîndul ei, mi-a reproșat că am ajuns tocmai la ziar să mă plîng”, spune mama copilului.


Directoarea instituției preșcolare din Cuizăuca regretă cele întîmplate și nu exclude faptul că acest copil ar fi fost lovit de către educatoare. „Eu mi-am cerut scuze de la părinți, nu vă pot spune dacă a avut loc un caz de violență. E o educatoare cu studii, dar cine știe ce a avut ea pe suflet în acel moment...”, a menționat directoarea instituției.


Polițistul care a fost la fața locului și a discutat cu fiecare în parte a declarat că investighează cazul, iar dacă educatoarea va fi găsită vinovată, va fi sancționată.


Psihologul liceului din localitate, prezentă la investigarea cazului, a spus că „nu se amestecă”.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load