TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ecologiștii bat alarma: Sănătatea cetățenilor este în pericol

Ecologiștii bat alarma: Sănătatea cetățenilor este în pericol

Specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu situația ecologică din țara noastră. Aerul pe care îl respiră moldovenii este plin de gaze şi impurități.


Una dintre principalele surse de poluare a mediului sînt gazele de eșapament de la transportul auto care afectează starea de sănătate a populației. Acesta poate provoca alergii, bronșite sau dureri de cap.


Transportului auto îi revine în Republica Moldova o cotă de tocmai 88% din emisiile totale de poluare ale bazinului aerian. Emisiile nocive ale transportului auto constau din cantități mari de hidrocarburi, oxizi de carbon, oxizi de azot şi de sulf. Cu cît mai proastă este starea tehnică a vehiculelor și mai joasă calitatea combustibilului utilizat, cu atît mai nocive sînt emisiile.


"Avem foarte multe mașini vechi, care există datorită faptului că sînt ieftine. În al doilea rînd, stațiile de testare nu fac față cerințelor. Totodată, există și deprinderea cetățenilor de a folosi mai tot timpul mașina", a explicat liderul mișcării ecologiste din Moldova, Anatolie Prohnițchi.


Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 92 la sută din populația planetei respiră aer poluat, iar aproximativ 7 milioane de persoane din întreaga lume mor prematur în fiecare an, din cauza bolilor provocate de acesta.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load