„Ecodava”și „Vila Etnică” cheamă voluntarii să participe la o campanie ecologică de excepție (VIDEO)

„Ecodava”și „Vila Etnică” cheamă voluntarii să participe la o campanie ecologică de excepție (VIDEO)

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică din Moldova „EcoDava” îi îndeamnă pe toți doritorii să participe la o campanie de salubrizare a rezervației „Orheiul Vechi” și a zonei turistice „Țipova”, anunță Noi.md.


Oleg Sclifos, președintele Fundației „EcoDava”, îndeamnă voluntarii să nu rămînă indiferenți și să contribuie, alături de membrii organizației pe care o reprezintă, la salubrizarea zonei, dar și la plantarea a sute de puieți de salcie pe albia rîurilor din zonă.


„Deja a cincilea an consecutiv ne străduim să evacuăm deșeurile din această zonă, să reabilităm albia rîurilor din apropiere, ca Țipova într-adevăr să devină o atracție turistică destul de importantă pentru Republica Moldova. Profitînd de ocazie, vreau să vă anunț că îi invităm pe toți voluntarii pe 22 aprilie, ora 10:00, la Orheiul Vechi, pentru a curăța zona turistică de deșeuri. Iar pe 21 aprilie, să ne adunăm la Țipova pentru un eveniment destul de important, în care ne propunem să salubrizăm zona de la Mănăstire pînă la Cascade. Totodată, vom continua să plantăm 2000 de copaci și îndemnăm toată lumea care iubește aceste plaiuri frumoase, cărora le pasă de situația ecologică din zonă să se implice și cred că vom îmbina utilul cu plăcutul. Iar pe lîngă faptul că vom contribui considerabil la ecologizarea mediului, vom petrece o zi destul de frumoasă într-o zonă pitorească, vom vizita Mănăstirea, cascadele”, a menționat Oleg Sclifos.


Potrivit lui Veaceslav Tatar, voluntar al Fundației „EcoDava”, pe parcursul a patru ani s-a reușit colectarea zecilor tone de deșeuri, iar Fundația nu se oprește aici și va continua să salubrizeze zonele turistice din țară și să planteze puieți de salcie cu sprijinul altei fundații – „Milion trees Moldova”.


Prioritățile proiectului „Milion trees Moldova” sînt zonele afectate de degradări ale resurselor naturale, ale reliefului, susține Petru Vinari, coordonator al proiectului.


„Am ajuns să colaboram cu Fundația ”EcoDava”, care și-a propus să implementeze proiectul de la Țipova, în care noi, cu mare drag, le-am oferit materialul săditor, pentru plantarea a trei mii de sălcii pe albia rîulețului care alimentează cascadele din regiune”, a subliniat Petru Vinari.


Proiectul de salubrizare a zonei turistice „Orheiul Vechi” și „Țipova” se va desfășura pentru al cincilea an consecutiv și are drept scop salubrizarea zonei și îmbunătățirea situației ecologice.


Parteneri media general al proiectului sînt portalul de știri Noi.md și Moldovenii.md.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load