COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Echipamentele medicale din China vor fi repartizate în primul rînd instituțiilor medicale

Echipamentele medicale din China vor fi repartizate în primul rînd instituțiilor medicale

Premierul Ion Chicu a anunțat că echipamentele medicale destinate luptei cu COVID-19 primite drept ajutor umanitar din China vor fi repartizate în primul rînd instituțiilor medicale.

Potrivit premierului, la această etapă, țara dispune de cantitatea suficientă de teste COVID -19 și echipamente de protecție necesare.

Lotul din China, care a ajuns acum o zi la Chișinău, include peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 de mii de perechi de mănuși medicale, 50 de mii tuburi de prelevare, 200 de mii de viziere, ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție. La fel, eu fost aduse și cele peste 80 de mii de teste, cumpărate de autorități.

Președintele Igor Dodon a mulțumit partenerilor ruși pentru oferirea gratuită a avionului AN-124 al Forțelor Ruse Aerospațiale, care a transportat marfa în Republica Moldova, precum și autorităților chineze care au oferit asistență în achiziționarea produselor medicale și au venit cu propriile donații.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load