Echipamente apicole moderne pentru studenții de la Universitatea Agrară

Echipamente apicole moderne pentru studenții de la Universitatea Agrară

Studenții de la Facultatea Agronomie a Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM) vor studia apicultura cu ajutorul unor echipamente apicole moderne, oferite în cadrul unui proiect USAID.


Echipamentul nou, în valoare de circa 140 mii de lei, include stupi verticali, extractor cu rame de inox, seturi apicole, lame și instrumente IT. Potrivit unui comunicat emis presei, noile resurse le vor permite studenților să studieze și să practice toate activitățile care se desfășoară într-o prisacă modernă. Pînă în prezent, studenții puteau studia apicultura utilizînd echipamente vechi de zeci de ani.


Rectorul UASM, Liviu Volconovici, a punctat în cadrul evenimentului de inaugurare a prisăcii didactice și a laboratorului, că echipamentul modern le oferă posibilitate studenților să devină specialiști înalt calificați, care vor corespunde necesitățile din sectorul privat. 


Academicianul Nicolae Eremia, profesor universitar pentru cursul de apicultură, a menționat că anterior studenții studiau în baza cîtorva stupi tradiționali, vechi de circa 50 de ani. Astfel, instrumentele primare erau depășite de timp, în timp ce noile facilități corespund celor mai moderne tendințe din domeniul apicol.


În prezent, la UASM sînt peste 120 de studenți, masteranzi și doctoranzi care au în programul specialității de bază apicultura, iar alți 400 de studenți de la UASM au cursuri de apicultură.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load