COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

După Sîngerei, încă o localitate din țară va intra în carantină

După Sîngerei, încă o localitate din țară va intra în carantină

În raionul Orhei a fost creată o celulă de criză după ce ieri a fost înregistrat primul caz de infectare cu COVID-19, în satul Pohorniceni.

Membrii Comisiei au decis următoarele masuri:

- Se solicită instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni, în legătură cu confirmarea cazului de infectare a unei persoane cu COVID-19.

- Echipa medicinei primare, medicul de familie și asistentele medicale vor identifica posibilii contacți a pacientului infectat cu COVID-19.


- Personalul medical din cadrul Spitalului Raional Orhei va acorda o atenție deosebită pacienților care se adresează la unitatea de primire de urgență din localitățile: Pohorniceni, Piatra și Furceni (comuna Ivancea).

- Se propune autorităților APL de a institui în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Orhei - 4 puncte de informare despre starea epidemiologică din localitate

- De organizat un punct mobil de informare sonoră a locuitorilor din satul Pohorniceni - privind necesitatea autoizolării la domiciliu.

Totodată, autoritățile propun ca persoana infectată, care a revenit recent din Franța și nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, să fie trasă la răspundere conform legii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load