După Filat și Platon cere să fie audiat la Comisia de anchetă pentru furtul bancar

După Filat și Platon cere să fie audiat la Comisia de anchetă pentru furtul bancar

După fostul premier Vladimir Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon este gata să colaboreze cu deputații din Comisia parlamentară de anchetă care vor să elucideze frauda produsă în sistemul bancar și cere să fie audiat în comisie.


Avocații lui Platon spun că acesta poate să prezinte mai multe documente și alte probe cu referire la sustragerile care s-au făcut din sistemul bancar.


„Este disponibil de a aprezenta tot ce cunoaște în acest caz și poate să-și aducă aportul în găsirea mijloacelor financiare”, a spus avocatul Valeriu Pleșca.


„Audierea lui în această comisie va aduce multă lumină. Nu cred că este altă persoană în R. Moldova mai expert în dreptul bancar și mai bun decât Platon. Membrii comisiei o să afle multe lucruri noi”, a adăugat și avocatul Eduard Rudenco.


Anterior, președintele Comisiei de anchetă în cazul furtului miliardului, Alexandru Slusari, a declarat că deputații nu au analizat posibilitățile tehnice care le-ar permite să-l audieze pe Vlad Filat, în condițiile în care acesta se află după gratii.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load