COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

După faptă și răsplată: Un inspector vamal riscă să rămînă fără funcție

După faptă și răsplată: Un inspector vamal riscă să rămînă fără funcție

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un inspector al Direcției integritate și supraveghere din cadrul Serviciului Vamal.

În cadrului controlului, inspectorul de integritate a stabilit că funcționarul, din anul 2010, a deținut simultan mai multe funcții publice cu statut special în cadrul Serviciului Vamal, menținînd în toată această perioadă și calitatea de fondator/administrator la două societăți comerciale.

Deși, actualmente, funcționarul deține o funcție în cadrul unei subdiviziuni a Serviciului Vamal ce vizează inclusiv asigurarea integrității în cadrul instituției - acesta nu a renunțat nici pînă în prezent la calitatea de fondator/administrator la cele două firme pe care le deține.


El este acuzat că a admis dublă stare de incompatibilitate de funcții.

Dacă actul emis de ANI va rămîne definitiv, bărbatul riscă să nu mai dețină funcții publice pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load